Lähihoitaja – hyvä valinta

Savonlinnalainen 17-vuotias Kalle Ryyppö hakeutui lähihoitajaksi peruskoulun päätyttyä. Aivan selvä alan valinta ei ollut, sillä tekniikan opintolinjat kiinnostivat häntä enemmän. Kallelle selvisi kuitenkin yhdeksännen luokan puolivälissä, että lähihoitajana hän voisi työskennellä esimerkiksi ambulanssissa tai sairaalassa. Kalle on tykännyt opinnoistaan, ja erilaiset työssäoppimisjaksot ovat lisänneet kiinnostusta. Myös luokka, jossa Kalle opiskelee, on mahtava, eikä häntä koskaan ole ärsyttänyt lähteä kouluun. Opintojen ohella Kallella riittää aikaa myös kuntosaliharrastukseen. Kalle näkee fyysisen kunnon ylläpidon tärkeänä lähihoitajan ammatissa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suoritettuaan Kalle aikoo hankkia työkokemusta, sillä alan työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Edessä siintää myös armeija, jonka jälkeen Kalle aikoo hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan ensihoitajaksi. Lähihoitajakoulutus antaa hyvät jatko-opiskelu mahdollisuudet ammattikorkeakouluun.

Ota selvää
Tutustu Kallen opiskelemaan alaan: sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja.

Tutustu

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

English