Keijo Pesosesta ammattikasvatusneuvos

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on Presidentin istunnossa 10.3.2017 myöntänyt kuntayhtymän johtaja/ rehtori Keijo Pesoselle ammattikasvatusneuvoksen arvonimen. Keijo Pesonen on kotoisin Hartolasta.

 ”Yli 30-vuotinen työura pääosin johtamistehtävissä Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä osoittaa Keijo Pesosen vahvan sitoutumisen seutukunnan kehittämiseen, nuoren ikäluokan hyvinvointiin ja työelämän tarpeisiin. Johdonmukainen ammatillisen koulutuksen kehittämistyö on tuonut Pesoselle huikeat kumppanuudet ja verkostot ympäri maan, joka on osaltaan vahvistanut Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston asemaa”, toteaa yhtymähallituksen varapuheenjohtaja Tuukka Suomalainen.

 

On erinomaisen tärkeää muistaa, että vahva ja visionäärinen johtaja tarvitsee ympärilleen hyvät työntekijät. Tässä yhteydessä on hyvä kiittää myös kaikkia samilaisia tästä arvonimestä ja ymmärtää se Keijo Pesosen henkilökohtaisena kunnianosoituksena ja myös tunnustuksena koko talolle.”

 

Keijo Pesonen on työskennellyt Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä / Savonlinnan ammatti- ja aikuisopissa vuodesta 1984 alkaen. Hän aloitti vuonna 1984 Savonlinnan ammattikoulun ammattiaineiden opettajana ja osastonjohtajana. Vuosina 1987 – 1988 hän toimi oppilaitoksen vs. apulaisrehtorina ja rehtoriksi hänet nimitettiin vuonna 1988. Johtavaksi rehtoriksi hänet nimitettiin vuonna 1995 ja kuntayhtymän johtaja/rehtoriksi vuonna 2002.

 

Aloittaessaan vs. apulaisrehtorina vuonna 1987, oli oppilaitoksen opiskelijamäärä 420 ja henkilöstömäärä 97. Nyt lähes 30 vuotta myöhemmin on opiskelijoita lähes 2000 ja henkilöstöä 250. Keijo Pesonen johdolla on Savonlinnan ammattikoulusta muotoutunut nykyinen monialainen Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto ja yksi alueen suurimmista työnantajista.

 

Ennen Savonlinnaan siirtymistä vuosina 1980 – 1984 Keijo Pesonen toimi Hartolan Suksi Oy:n tuotantoinsinöörinä, laskentatehtävissä Huvilaveistämö Suoranta ky:ssä vuosina 1979 – 1980 ja työnjohtajana Itä-Hämeen Saha Oy:ssä vuonna 1979. Päätoimisena tuntiopettajana Keijo Pesonen toimi Äänekosken ammattikoulussa vuosina 1978 – 1979. Ylioppilastutkinnon Keijo Pesonen suoritti Joutsan lukiossa vuonna 1972 ja insinöörin tutkinnon Lahden teknillisessä opistossa vuonna 1978. Opettajan tutkinnon Pesonen suoritti Ammattikoulujen Hämeenlinnan Opettajaopistossa vuonna 1983. Kasvatustieteiden maisterin tutkinnon Pesonen suoritti Joensuun yliopistossa vuonna 1999 ja kasvatustieteiden lisensiaatin tutkinnon vuonna 2003.

 

Keijo Pesoselle on vuonna 2004 myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki ja vuonna 2011 Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkki.

 

Savonlinnassa 10.3.2017

 

Tuukka Suomalainen<

Yhtymähallituksen varapuheenjohtaja

050 364 7287

English