Unelmat todeksi – Pia siirtyi vakituisesta työstä opiskelemaan kokiksi
Tässä on opiskelijamme Pia Partasen kirjoittama artikkeli siitä kuinka hän siirtyi vakituisesta työstä pitämään pientä hengähdystaukoa opiskelun muodossa. Pia tuli opiskelemaan SAMIeduun uutta ammattia.
Olin pyöritellyt useamman vuoden ajatuksissani mitä minä haluan tehdä ”isona” – jatkaa myyjän työtä vai uskaltaisinko syöksyä tuntemattomaan ja lähteä toteuttamaan omia unelmia? Minulla on jo isot lapset ja vakituinen työ, mutta jotain uutta halusin vielä oppia? Ruoan valmistus on aina ollut lähellä sydäntäni samoin kuin asiakaspalvelu.
Vakituisesta työstä opiskelemaan
Olen vakituisessa työssä K-market Hovikulmassa ja meillä kauppiaat Mari ja Mikko Molarius ovat aina kannustaneet opiskelemaan lisää ja toteuttamaan omia unelmia sekä antaneet mahdollisuuden toteuttaa itseään. Syyskuussa 2017 huomasin SAMIedun tv-mainoksen jossa sanottiin, että koulutuksiin on jatkuva haku käynnissä. Siinäpä sitten illan mietittyäni ja mieheni sekä lasteni kanssa juteltuani, menin tutkimaan nettiä ja huomasin mahdollisuuden hakea kokkikouluun ja saman tien sen myös tein.
Kului vain viikko, kun sain haastattelukutsun ja siitä pari viikkoa minulle tuli pyyntö tulla käymään Opetusravintola Paviljongilla lehtori Päivi Kapasen juttusilla. Haastattelusta muutaman viikon kuluttua sain tiedon, että minut oli hyväksytty kouluun.
Opintovapaani järjestyi, koska olin ollut samalla työnantajalla jo yli kahdeksan vuotta. Minulla oli myös mahdollista saada koulutusajan tuki koulutusrahastosta. Joulukuun 11. päivä aloitin opinnot enkä ole katunut yhtään, että tämän päätöksen tein.
Oma opintokokonaisuus tarkentuu heti alussa
Opinnot etenevät jouhevasti jokaisen omassa tahdissa upeassa porukassa. Meille kaikille tehdään jo alussa oma koulutustarjotin, josta poimitaan pakollisia ja vapaasti valittavia tutkinnon osia, mistä muodostuu oma henkilökohtainen opintokokonaisuus.Kaikki aiemmin elämässä jo opittu huomioidaan omissa opinnoissa.
Minä itse olen tällä hetkellä suorittamassa ”marapa” tutkinnon osaa täällä Paviljongin keittiössä ja syksyllä olisi tarkoitus lähteä harjoittelemaan johonkin koulun ulkopuolelle. Työpaikka tarkentuu myöhemmin. Ensimmäisiä näyttöjä olisi tarkoitus suorittaa loppuvuodesta ja ennen ensi kesää saada kokin paperit!
Koulun suoritettua olisi tarkoitus palata omaan työhön ja siellä myös toteuttaa asioita, joita olen täällä saanut oppia. Toivottavasti osaan vielä paremmin tehdä ruokaa kuin nyt. Olen oppinut täällä paljon. Kaikki mukaan vaan.
Koskaan ei ole myöhäistä täydentää omaa osaamista ja paremmassa porukassa sitä ei voisi tehdä, kuin täällä.
Terveisin: Pia Partanen