Ajoneuvoasentajana Monenlaiseen Työhön

Peruskoulun päättyessä Niina Piitulainen ei ollut keksinyt, mikä ammatillinen koulutus sopisi hänelle. Vuoden mittainen Ammattistartti tarjosi Niinalle mainion mahdollisuuden tutustua eri aloihin ja saada vähän tuntumaa ammatillisesta koulutuksesta. Ammattistartin fysiikan tunnilla Niinaa kiinnosti kovasti, miten auto toimii. Käytyään ammatinvalintapsykologin juttusilla hänelle vahvistui päätös hakeutua autoalan perustutkintoon.

Niina PiitulainenTämä koulutus sopii Niinalle. Autoalalla saa tehdä monenlaista: jarrujärjestelmän huoltoa ja korjausta, kytkimen kunnostusta, jakopään huoltoa, määräaikaishuoltoja, katsastustarkastuksia ja erilaisia vianmäärityksiä. Vaikka naisena Niina on alalla vähemmistönä, on hän kokenut tasapuolista kohtelua. Poikkeustapauksissa Niina on joutunut turvautumaan miespuolisiin opiskelutovereihinsa, kun kireät pultit ja mutterit eivät ole auenneet naisen voimilla.

Niinan tähtäimessä on maatalouslomittajan työ. Hän on tietoinen, että ajoneuvoasentajakoulutuksesta on paljon apua siinä työssä. Hän pystyisi itse korjaamaan ja huoltamaan monia koneita ja laitteita. Koulutus on opettanut myös ongelmanratkaisua ja omaa ajattelua.

Vapaa-aikana Niinalla on monenlaista tekemistä. Hän on kilpaillut tarkkuusampujana SM-tasolla. Sitä hän haluaa jatkaa harrastuksena, koska hän haaveilee metsästämisestä. Lisäksi Niina treenaa ravihevosia ja harjoittaa koiria taakan vetoon.

Ota selvää

Tutustu Niinan opiskelemaan tutkintoon: autoalan perustutkinto. Tutustu

English