Eläinrakas Jaael Vastaanottovirkailijaksi

Eläimet ovat olleet aina lähellä Jaael Kinnusen sydäntä. Peruskoulun aikaan häntä kiehtoi ammatti, jossa saisi työskennellä eläinten kanssa. Koska Savonlinnan seudulla ei ole sellaista koulutusta, 16-vuotias Jaael hakeutui hotelli- ja ravintola-alalle opiskelemaan vastaanottovirkailijaksi. Hän halusi samalla opiskella myös ylioppilastutkinnon. Jaael pohti, että kaksi tutkintoa avaisivat hänelle enemmän mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämässä ja jatko-opinnoissa. Myös lukion kieliopinnot houkuttivat häntä.

Jaaelista on ollut innostavaa suunnitella henkilökohtaista opintopolkuaan. Hän on hyvin tyytyväinen siihen, miten joustavasti kahden tutkinnon opinnot ovat toteutuneet. Koko opiskeluajan opettajat ovat kannustaneet häntä, ja opiskeluilmapiiri on ollut rento. Hän muistelee mielellään onnistunutta työssäoppimistaan Savonlinnan Seurahuoneella, jossa henkilökunta neuvoi ja opasti. Näin hän pääsi kokemaan oikeassa työympäristössä tulevan ammattinsa työtehtäviä.

Kun Jaael valmistuu vastaanottovirkailijaksi ja ylioppilaaksi, hän haluaisi alan töihin. Myöhemmin hän jatkaa varmasti opiskelua – mielessä on useita eri vaihtoehtoja. Jaael uskoo, että muutaman vuoden työkokemus helpottaa opiskelun valintaa.

Opiskelun vastapainona Jaael harrastaa kirjoittamista, liikuntaa, musiikin kuuntelua ja soittaa mielellään vähän pianoa ja kitaraa.

 

English