Enduron Harrastajasta Sähkö- Ja Putkiasentaja

Enduro on ollut 18-vuotiaan Santeri Ahokkaan mieleinen harrastus jo kahdeksan vuotta.  Pikku poikana isä ohjasi hänet mukaan tähän vaativaan moottoriurheilulajiin. Se on opettanut hänelle kädentaitoja sekä teknistä tietämystä. Enduro vaatii erittäin hyvää kuntoa, joten Santeri lenkkeilee ja käy salilla säännöllisesti.

Koska Santerin isä on sähköinsinööri, Santerikin kiinnostui sähköasentajan koulutuksesta. Santeri keksi, että rakennusalalla voi olla yrityksiä, joissa on eduksi, että omaa sekä sähköasentajan että putkiasentajan pätevyyden.  Näin on varsinkin maalämmön huoltamisessa. Santeri yhdistää nämä kaksi tutkintoa ja opiskelee 4,5 vuodessa sähköasentajaksi sekä putkiasentajaksi.

Santeri kokee, että hän on tekijä, kädentaitaja. Ammatillinen koulutus on sopinut hänelle erinomaisesti. Hän sopii hyvin sähkö- ja LVI-alalle ja on menestynyt hyvin opinnoissa, on sopiva alalle.

Santeri on suunnitellut, että tutkinnot suoritettuaan hän käy ensin armeijan. Hän haluaa saada ensin alan työkokemusta muutamia vuosia. Samalla varmaan varmistuu hänelle, haluaako hän opiskella ammattikorkeakoulussa sähköinsinööriksi vai jonkin muun alan insinööriksi.

English