Töihin oopperaan tai teatteriin

Peruskoulun jälkeen Marjaana Kokkonen halusi opiskelemaan alaa, jossa saa tehdä paljon käsillään. Hän olisi jo silloin halunnut hakeutua artesaanikoulutukseen teatteritekniikkaan, mutta se ei ollut vielä silloin yhteishaussa vaan aikuiskoulutuksena. Niinpä hän suoritti osan artesaanikoulutuksesta vaatetusalalla ja meni töihin vaateliikkeeseen.
Nyt Marjaana opiskelee teatteritekniikkaa ja valmistuu artesaaniksi. Se on mielenkiintoista ja haastavaa, koska hän pääsee tekemään erilaisia töitä eri materiaaleista. Jokainen opiskelija saa itse miettiä työn toteuttamistapoja.

Tämän koulutuksen jälkeen Marjaana haluaisi erikoistua suorittamalla maskeeraajan ammattitutkinnon tai hakeutua ammattikorkeakouluun opiskelemaan teatteripuvustusta.

Marjaana on varautunut muuttamaan Savonlinnasta, koska hän ei pysty täällä työllistymään. Kiinnostavia työpaikkoja ovat Suomen kansallisooppera ja isot teatterit. Marjaanasta olisi tärkeää päästä työssäoppimaan johonkin niistä, jotta saisi jalan oven rakoon työpaikkaa hakiessa.

Marjaan ompelee vapaa-aikanaan. Hän käy myös taidenäyttelyissä ja maalaa.

 

Ota selvääTutustu Marjaanan opiskelemaan tutkintoon: käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, teatteritekniikka. Tutustu

English