Yhdessä Rakentaen

Tuomas Hakulinen ja Nah Gloo opiskelevat talonrakentajiksi. Nämä urheilulliset, rennot opiskelijatoverit ovat olleet kiinnostuneita rakentamisesta pienestä pitäen. Rakentaminen kiehtoo, koska työ on vaihtelevaa. Työtä tehdään pareittain ja työporukalla.

Tuomas on ollut apumiehenä rakennuksilla yläasteaikana. Lapsesta lähtien hän on ollut isän mukana, kun isä maatilan yrittäjänä on rakentanut, korjannut tai tehnyt huoltotöitä. Tuomaksella on kotona työhalli, jossa hän saa vapaasti tehdä erilaisia metallitöitä mm. metallikaappeja, työvaunuja ja auton huoltoja.

Nah Gloo on kotoisin Burmasta. Hän tuli 13-vuotiaana Suomeen ja on kotoutunut hyvin. Nah Gloo on halunnut pienestä pitäen talonrakentajan ammattiin ja lisäksi hän on haaveillut rakentavansa itselleen oman talon.

Ammatinvalinta oli helppoa ja selvää Tuomakselle – hän halusi vain raksalle. Nah Gloo pohti myös logistiikan alaa, ja tietotekniikkakin kiinnosti, mutta raksa veti pisimmän korren.

Tuomas Hakulinen ja Nah Gloo

Valmistumisen jälkeen sekä Tuomas että Nah Gloo haluavat armeijaan. Nah Gloo toivoo saavansa pian Suomen kansalaisuuden, jotta pääsee varusmiespalvelussa armeijan rajavartiostojoukkoihin. Tämän jälkeen hän toivoo saavansa alan töitä ja on valmis myös muuttamaan työn perässä. Tuomas aikoo hakea ammattikorkeakouluun rakennusmestari- tai rakennusinsinöörikoulutukseen ja haluaa hakeutua sitten alan töihin. Hän on vähän miettinyt yrittäjänkin työtä, koska on nähnyt vanhempiensa toimivan yrittäjinä maatilalla.

Nah Gloo harrastaa liikuntaa. Hän pelaa lentopalloa ja jalkapalloa, lenkkeilee ja käy kuntosalilla. Tuomas harrastaa kuntoilun lisäksi oman auton rakentamista. Kun hän saa ajokortin, pääsee hän kokeilemaan ajokkiaan.  Lisäksi hän fiksaa kavereiden autoja: maalaa ja kunnostaa moottoreita – tekee vanhasta uuden.

English